OKULUMUZ TARİHÇESİ

Kurşunlu Cumhuriyet Okulu ilk kez 1947 yılında Kurşunlu Cumhuriyet İlkokulu adıyla eğitime ve öğretime başlamıştır. Sekiz yıllık kesintisiz eğitime geçilmesiyle ilköğretim okulu olmuştur.   Kurşunlu Cumhuriyet Ortaokulu’nun arsası kasabalı tarafından bağışlanmış, 1997 tarihinde ek bir bina yapılmıştır.. Okulda eğitim ve öğretime başlana bilmesi için iç düzenleme ve eşyaların bulunması okulumuz öğretmenlerinin üstün gayreti ve okul aile birliği çalışmaları sayesinde başarılmıştır. Toplam 5287 metrekare alana sahip olan okulumuzda eski binanın kapladığı alan (2 Katlı) 750 metrekare, yeni binamız (4 katlı )1080 metrekaredir. Şuanda okulumuzda12 derslik, 1 fen laboratuarı,1 bilişim laboratuvarı,1 müzik sınıfı, 1 kütüphane, 1öğretmenler odası, 2 idare odası, 1 Rehberlik odası, 1 arşiv odası bulunmaktadır.

12.10.2023 65